.

Penceroboh #LahadDatu Dikutuk Hingga Kiamat Oleh Bangsa Sulu Sendiri!! #PrayForLahadDatu


Membaca blog sahabat gua, seorang bangsa Sulu yang menjadi rakyat Malaysia sejak lahir memberi pencerahan sebenar siapa sebenarnya 'penceroboh' di Lahad Datu yang telah mengorbankan 3 anggota keselamatan Malaysia. [BACA SINI - KLIK!]

Mereka hanya serpihan so-called-pejuang yang digelakkan oleh penduduk Sulu lain di kampung asal ketika mahu berangkat dengan bot pancung untuk 'menuntut kembali Sabah'. Jika benar mahu menuntut  Sabah, mengapa sekarang bukan 10 atau 20 tahun lalu... apa janji Anwar Ibrahim kepada mereka?? [BACA SINI -KLIK!]

Ikuti luahan dari blog TAUSUG-GLOBAL...



Mahukan North Borneo (Sabah) untuk dimasukkan ke wilayah FILIPINA. Satu kenyataan yang generasi muda dan nenek moyang Tausug kutuk sampai kiamat. Sangat menghairankan Sultan Esmail Kiram II ini sangat mencintai negara Kafir Filipina. Mengapa tidak sahaja keluarkan diri dari kewarganegaraan Filipina menjadi ENTITI SENDIRI sebagaimana nenek moyangnya? Jadilah Kesultanan SULU yang MERDEKA bukan dibawah ketiak Filipina....

Kami generasi muda Tausug lebih rela SABAH dijaga oleh Malaysia dari diheret masuk ke Filipina. Sampai bila Tausug berfikiran jumud seperti ini. Tiada masa depan dan terhina dibawah tapak kaki Filipina. Daripada terhina dibawah tapak kaki filipina lebih baik Tausug terhina di dalam kurungan rumah merah yang disediakan oleh Malaysia di seluruh Sabah. Malaysia walau pun dipandang zalim menyeksa Tausug dalam tahanan rumah merah sekurang-kurang Tausug tidak mengakui ketuanan Filipina. Kita ucap terima kasih kepada Malaysia kerana membina Kurungan Rumah Merah, kerana dengan ini generasi Tausug di Malaysia sentiasa subur semangat perjuangan mengembalikan hak nenek moyang mereka di negeri Sabah.

Kami setia menunggu dan mendoakan kejayaan SULTANIYAH SULU DARUL ISLAM (SSDI) dibawah pimpinan para Datu dan syarif dibawah naungan Sultan Bantilan Muhammad Muizzuddin II. Dunia ini hanya sementara, akhirat adalah tujuan kita. Kami dah tak tahan dengan demokrasi... kami rindukan DARUL ISLAM.

Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar!

11 das tembakan!:

Anonymous said...

DIA TU BUKAN SULTAN OF SULU....

TAPI SYAITAN OF SULU!!!

Anonymous said...

anwar ibrahim yang janji mcm2 kat penceroboh ni supaya dtg sabah patut dikutuk hingga kiamat jugak!

Anonymous said...

bercakap berpegang ats fakta ape 2?diatas 2..

Anonymous said...

Mende la penakut ni ckp.. Serangan tu atas niat peribadi diorang je la..

Anonymous said...

PUNCA KEPADA MASALAH DI LAHAD DATU ADALAH PEMBERIAN IC OLEH MAMAK KUTTY KEPADA PUAK SULU. LIHATLAH SELURUH RAKYAT MALAYSIA. INILAH KESANNYA !!!

Average Joe said...

Anon 2/3/2013 9.59PM

hang ni bangang abadi... Mahathir keluar statement kata Projek IC tu yg sebenar-benar nya Anuat Juburit punya kerja... SAMPAI LA NI Anuat Juburit tak berani nak saman awatnya?!

Anonymous said...

BATU API

Anonymous said...

Muka si tua sulu pun mcm muka anuWAR ,adk bradik ka???(muka penyangak)hak puii..dulu org nak claim jadi sultan melaka pun x dilayan rakyat ..ni ko nak claim sbah???tnya rkyat sbah dlu mau ke x..

Anonymous said...

Anwar ibrahim juga yg jadi pelopor pemberin IC sewaktu dalam kabinet, untuk bina pengaruhnya..tapi macam biasa beban kesilapan dia diletakkan ke bahu orang lain..macam baling batu sembunyi tangan...

Anonymous said...

Piiirah....nak claim sabah konon....wilayah asal sulu mereka pun di bwh filipina. Merdeka dulu dr filipina barulah blh ckp pasal sabah....rakyat sabah akn pertahankan sabah dlm msia...

Anonymous said...

Betul tu mat liwat punya kje,dia spin kata org lain..